2010. augusztus 21., szombat

Mit kínál a Feng Shui?

Már egyszer említettem rövidkére sikerült első találkozásomat a Bagua-térképpel. Emlékeim szerint, egy női magazin mellékleteként botlottam bele, és bár fogalmam sem volt, mire lesz ez jó nekem, azért megcéloztam vele a bejárati ajtónkat.
Igaz, pontos alaprajz nélkül is nagyjából meg tudtam határozni, hogy a lakásban hol vannak az életterületek, de még mindig nem tudtam, hogy ez nekem mire, és miért is lenne jó. Nem volt világos ez az egész feng shui dolog, és csak annyi maradt meg bennem, hogy szó volt szerelemről, pénzről, boldogságról.
Ez így csak egy könnyen eladható terméknek tűnt, semmi többnek, fogalmam sem volt az egésznek a hátteréről, filozófiájáról.

Remélem, ha ezt a blogot olvasgatod, Te már többet fogsz tudni, mint én akkor, de azt ne várd el magadtól, hogy ezzel a térképpel a kezedben egyszerre elemezz, összehangolj, harmonizálj, gyógyíts!
Ez egy  nagyon jó módszer, hogy feltérképezd a lakásod, házad, munkahelyed életterületeit, azok állapotát. Ugyanakkor a célkitűzéseid szerint is használhatod, mert gyors és hatékony tud lenni (bár csak rövidtávon).

Az igazi feng shui komplexebb, átfogóbb, erőteljesebb és persze jóval bonyolultabb. Jártasnak kell lenni a különféle Feng Shui Iskolák módszereiben, mikor melyiket használjuk, illetve adott esetben ötvözni és összehangolni is tudni kell ezeket.

Ha valaki feng shui tanácsadóhoz fordul, akkor a felmérés a külső környezet vizsgálatával kezdődik. Ezek után lehet folytatni a házzal, lakással: elemezni kell, hogy az alaprajzból milyen energiahiányok vagy többletek adódhatnak, illetve a lakáson belüli energiaáramlást is vizsgálni kell (egyes helyeken a földsugárzást is).

Legfontosabb lépésként mindezek után, személyre kell szabni a tanácsadást aszerint, hogy kinek milyen célok, tervek megvalósulása a fontos, illetve ha valaki valamelyik életterületen elakadást, problémát tapasztal. Az elemzéseket, felméréseket el kell végezni, a tennivalókat fel kell jegyezni, és végső momentumként meg kell találni a megfelelő harmonizációs eszközöket, amelyeket alkalmazni érdemes.

Szeretném felhívni a figyelmeteket viszont arra, hogy minden feng shui szerinti átalakítás csak akkor fog tartós javulást, eredményt hozni, ha tudunk saját magunk emberi átalakításán is munkálkodni. Ez alapvető fontosságú! Fel kell térképeznünk, hogy az egyes életterületekhez milyen negatív módon berögzült érzéseink, ártó gondolataink, magatartásmintáink vannak.

Aki nem indul el a belső változások útján, hatalmas csalódást élhet át a feng shuival kapcsolatban!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...