2012. március 28., szerda

Több jó ok, amiért érdemes lakberendezőhöz fordulni

Ha követed a blogom, már tudhatod, hogyan és mi célból alkalmazhatod a feng shuit az életedben, az otthonodban. 
Egy kis ismétlés soha nem árt, ezért erről is még lesz ma szó, de előtte azokról az okokról is szeretnék írni, hogy miért is éri meg LAKBERENDEZŐT foglalkoztatni. Ha nem vagyunk tapasztaltak a lakásfelújítás vagy a berendezkedés területén, akkor egy szakember segítségével megelőzhetjük a költséges egyéni próbálkozásokat.
A lakberendező képzettsége által otthonosan mozog több stílusban, és a közös beszélgetések alapján megszülethet egy olyan terv, amely segít előre láttatni, hogyan is fog kinézni otthonunk a későbbiekben. Az sem mindegy, hogyha van egy elképzelésünk, annak a megvalósítása mennyi pénzbe fog kerülni. Egy konzultáció során kiderülhet, hogy a tervezett átépítés, lakberendezés a mindenkori árak mellett milyen nagyságrendű költségeket vonz. A lakberendező tapasztalata által azt is átlátja, hogy az erre szánt keret vajon mire lesz elég?

Ha tudjuk, milyen változtatásokat szeretnénk eszközölni otthonunkban, akkor a lakberendező segítségünkre lehet a prioritások felállításában is. Tanácsot adhat, hogy a rendelkezésre álló büdzsét, hogyan költsük el okosan, hogy valóban értéket vásároljunk, vagy éppen a költségek lefaragásában is jó ötleteket adhat. Nem mindegy, hogy olyan bútort vagy tárgyat vásárolunk, amelyet évekig hasznosan és örömmel használunk, vagy amelyet a beszerzése után rögvest meg is bánunk. Hiszen tudjuk, hogy megannyi forma, szín, textúra és méret szövevényes hálójába kerülhetünk percek alatt. Ebből a szinte átláthatatlan rendszerből a lakberendező segít kiválasztani a stílusunknak, életvitelünknek megfelelő bútorokat, tárgyakat.




Természetesen egy lakberendező szakember munkája nemcsak abban merül ki, hogy a dekorációs feladatokat megoldja, hogy az unalmas szobát feldobja. Ha térszervezési, tárolási problémáink adódnak,ennek megoldásában a lakberendező kreatív partnerünk lehet.  Egy interjú alkalmával a lakberendező kérdések sorozatával kideríti, hogy az adott élettérnek milyen igényeknek kell majd megfelelnie. A lakberendező az ügyfél, illetve a család felderített igényei alapján elkészít alaprajzi szinten 2-3 lehetőséget, néhány látványtervet a különlegesebb területekről, falszakaszokról, az érdekesebb megoldásokról. Újabb és újabb egyeztetések során kialakul egy véglegesnek szánt terv, amit az ügyfél elfogad.

Egy tapasztalt lakberendezőnek már kialakult kapcsolatrendszere van, ismer megbízható szakembereket, bútorgyártó, építőipari, dekorációs cégeket, azzal is megbízhatjuk, hogy a szaküzletekben ő járjon el helyettünk, illetve ha ezt magunk akarjuk megtenni, akkor az ő ajánlása alapján keressünk fel üzleteket. Ha a lakberendező kezébe adjuk az irányítást, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a teljes lakásfelújítás menete jó kezekben lesz. Sokszor előfordulhat, hogy egyszerűen megakadunk egy pontnál, ilyenkor egy tapasztalt szakember aranyat érhet, hiszen ő az, aki segíthet továbblendíteni a folyamatot.

Ne feledjük, hogy a lakberendező az életmódunkhoz igazítva, személyre szabottan alakítja ki lakásunkat. Így olyan lehet az otthonunk, amely csak ránk, illetve családunkra jellemző, úgy hogy ez általában gyorsabban és olcsóbban megvalósítható, mintha mi magunk, egyedül vágtunk volna bele a procedúrába.

Az remélem, már egyértelművé vált számotokra, hogy a feng shui nem egy távol-keleti lakberendezési irányzat vagy valamiféle mágikus praktika. A tárgyak elhelyezése természetesen szerves része a tanításnak, ám ha jobban elmélyedünk ebben az ősi tudományban, akkor megértjük, hogy a minket körülvevő világ milyen folyamatos változásban létezik, hogy a különféle ciklusok tökéletes rendszert építenek fel, hogy az Életet milyen erők vezérlik, mi az ember szerepe ebben a világban, megértjük saját belső természetünket, értelmezni tudjuk a betegségek jelentését és a látszólagos véletleneket. Lehet a feng shui egy szellemi út, önismereti módszer, amely segítségével belső békére, nyugalomra lelhetünk, úgy hogy a környezetünkben megteremtett rend által megismerhetjük a belső világ rendjét. 

A feng shui ugyanúgy, mintha lakberendező segítségét kérnénk, eltérít az egyformaság unalmasságától, a szabványtervektől és a lélektelen építészeti megoldásoktól az egyéni igények, álmok és vágyak felé. A feng shui törvényszerűségeivel eszközt kapunk a kezünkbe, amellyel tájékozódni tudunk, és tudatosan használhatunk egy olyan lakástervezési módszert, amely egyaránt tartalmazza az általános érvényű szabályokat és differenciáltan foglalkozik az egyénre szabott formákkal.
Egy feng shuiban jártas építésznek bizonyosan sokkal több idejét fogja igénybe venni egy ház megtervezése, mivel az alaprajz elkészítése itt több gondolati előkészítést feltételez. Ő az, aki pontosan tisztában van a sarkok, a fülkék, a meghitt zugok, a hálószoba, a saját szoba igényével, illetve az ajtók és az ablakok, a különböző helyiségek megfelelő elhelyezésének fontosságával.

Amikor a feng shui szellemében építünk, tervezünk soha nem hagyhatjuk figyelmen kívül a személyiséget, a lelki alkatot, az energiák minőségeit, hogy egy kiegyensúlyozott környezetben harmonikus létben lakozzunk és éljünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...