2012. október 2., kedd

Itt van az ősz, itt van újra

"A szeptemberi bágyadt búcsúzónál utolszor kitárul az ég, s káprázóan kék tükrén lázvörös levelek úsznak. A liget tarlott bokrai közt izzik a piros ruhás galagonya. A lángsugarú nyár még egy utolsó mosolyt küld felénk, s elalvó Föld-gyermekét Napunk mély, fagyos álomba ringatja. Őszbe csavarodott a természet feje - s már nincs messze az idő, mikor a csermely violás völgye végleg elnémul a tél ködében."
Csodálatos versrészletek, amelyek mind az őszről szólnak, és szerintem mindenki érzi a hangulatát.

A népi kalendáriumokban a nyárutó és az ősz a betakarítás valamint a búcsúk évszaka. Az aratóünnepek mellett az ősz egyik legnagyobb vigassága a szüret. Mégis: az újbortól rózsás hangulatot akaratlan is megszomorítja a meleg évszaktól való búcsúzás melankóliája, csakúgy mint a készülődésé a zúzós télre.

Mi mégse szomorkodjunk egy percig se, inkább nézegessünk, vagy még inkább készítsünk otthonra őszi dekorációkat, hiszen ezekhez maga a természet adja az alapanyagokat. Gabona, mogyoró, gyümölcsök, falevelek, amelyeket edényekbe, üvegtálakba vagy egyéb módokon is elhelyezhetünk. Gyújtsunk mécseseket, ezek melegséggel fogják eltölteni nemcsak otthonunkat, hanem a lelkünket is!


Képek forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...