2013. január 12., szombat

Smaragdzöld - az év színe 2013-ban

Remélem, mindenkinek jól kezdődött az éve! Ha új év, akkor új trend a színek világában: az amerikai Pantone cég szakemberei 2013-ra az év színének a Smaragdzöldet, azaz az Emerald green-t választották, ezzel a divat, lakberendezés világában véget ért a Tangerine tango uralma.



A csupa energiát sugárzó, tettekre késztető pirosas narancssárga színt épp az ellenkező hatással bíró, kicsit hidegebb árnyalatú zöld váltotta. Ez a zöld szín hirdeti, hogy kicsit álljunk meg és élvezzük az életet, találjuk meg az egyensúlyt és a harmóniát. A zöld a leggyakoribb szín a természetben, amire tudjuk, a környezetünkben is nagy szükségünk van, életető elemünk ez a szín.


A smaragd neve a görög smaragdos-ból származik, jelentése zöld kő. Az átlátszó smaragd még a gyémántnál is értékesebb, oly ritka. A régi korokban varázserőt tulajdonítottak neki, az istenek és a varázslók színének tartották.


Szakértők szerint ennek a színnek a népszerűsége tovább fog tartani, mint egy év.
Hangsúlyos szín a maga erejével, alapszínnek és kiegészítő színnek is kitűnő a lakberendezésben.
A Pantone képviselője, Leatrtrice Eiseman szerint leginkább feketével, kékkel vagy sárgával párosítsuk. A következő esztendőkben a konyha kisgépek is ebben a színben tündökölhetnek, és nemcsak ruhakollekciókban lesz meghatározó szerepe, de még az autóiparban is fel fog tűnni.

És, hogy magyarázza a Pantone cég a választását? Nos, Eiseman a kutatásért felelős szakember szerint elérkezett a zöld ideje - a '90-es években ez a szín nagyon meghatározó volt. A növekedést, a megújulást, a gyógyulást és a regenerációt szimbolizálja, segít az egyensúly megtalálásában. Erre pedig most mindenkinek rendkívül nagy szüksége van.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...