2011. október 4., kedd

Növények a nyolc életterületen 2. rész

A tegnapi bejegyzésben arról olvashattál, hogy milyen növények illenek a karrier, emberi kapcsolatok és a szerelem, házasság életterületre. Jöjjön a folytatás.





Család, egészség - Kelet

  • Bambusz: a legnépszerűbb feng shui növények egyike. A bambuszban úgy áramlanak a rezgések, mint egy egyenletesen vibráló, kifele gyengülő hatású energiafelhő. Fantasztikus mértékben képes az energiákat közvetíteni. A hosszú élet, a hajlékonyság, az állhatatosság és a kitartás jelképe. Elhárítja az ártó energiákat, ezért nagyon kedvelt alapanyaga bútoroknak, tárgyaknak, szélcsengőknek.
  • Aszparágusz: igen erős energiával bíró növény, valóságos energiaventilátor, amely a fajtájának és felépítésének megfelelően növeli hatását. Az elintézendő feladatok, problémák, minden ami "nincs mozgásban" aktivizálódik. Ne tegyük hálószobába, viszont ideális tanuláshoz, vagy a munkahelyen. Meleg, világos, de de nem napos helyet igényel. Tartsuk mindig nedvesen, ne hagyjuk kiszáradni.
  • Fenyő-, körte-, szilva-, őszibarackfa: mind a négy fát az egészség és a hosszú élet szimbólumának tartják. Ezeket az energiákat természetesen a természetben élő fák közvetítik a leginkább. Biztosan láttatok már fát ölelgető embereket, hiszen ők tudják, hogy ezzel a mozdulattal ténylegesen eleven energiához lehet jutni. Ha képen, festményen ábrázolják, annak is van szimbolikus hatása, de persze nem annyira erős.
  • Olajfa: ősi jelképe a békének, a tisztaságnak és a halhatatlanságnak. Energiával tölt fel, nagy segítségünkre lehet a gyógyulásban, regenerálódásban.
  • Murvafürt, bougainvillea: egy erőteljesen növekvő kúszónövény, amely erős, serkentő hatású energiával bír. Betegség vagy a gyengélkedés után kiváló rehabilitáló hatású, stresszesebb időszakokban segít pótolni az elpazarolt energiákat.
  • Gardénia: egy rendkívül elegáns növény, nagy tömör fehér virágaival, csillogó leveleivel, és csodálatos illatával. Nagyon lágy, szeretetet sugárzó energiarezgésekkel rendelkezik, különösen betegségek után, bánat vagy depresszió után erősíti a lelket, örömöt, harmóniát sugároz. Ez az érzékeny növény nem fejlődik rendesen számítógépek, hangszórók vagy más elektromos berendezések közelében, és a nagy hőmérséklet-ingadozást sem viseli el. Világos, de nem napos helyre van szüksége, langyos, lágy vízzel öntözzük mérsékelten, de rendszeresen.
  • Dracéna, sárkányfa: ideális szobanövény, mely kellemes klímáról és pozitív energiáról gondoskodik. A sárkányfában szökőkútszerűen áramlik az energia lentről lefelé és vissza, amely emberre és állatra serkentően, élénkítően hat. Kiegyensúlyozottá tesz, energiával tölti fel az egész szervezetünket. Minden sárkányfa képes lebontani az olyan káros kémiai anyagokat, mint a formaldehid vagy a triklór-etilén, ami a másológépekben és a lézernyomtatókban található. A növényt egész évben tartsuk meleg, világos vagy félárnyékos helyen, a tarka levelű példányok több fényt igényelnek, mint az egyszínűek. A növekedési időben rendszeresen, de mérsékelten öntözzük.
  • Amarillisz, lovagcsillag: virágaiból forgó energiaörvények áramlanak, amelynek frissítő, élénkítő hatása van, épp ezért ne tegyük őket hálószobába vagy meditációs helyiségbe. Elvirágzás után nem használhatjuk energiát adó növényként, újból ki kell hajtania. Szeretetteljes energiája segít, hogy megőrizzük lelki egyensúlyunkat, és szívvel hozzuk döntéseinket. Virágzás idején meleg és világos helyre van szüksége. Elvirágzás után tőből vágjuk le a tőkocsányt, és a következő hajtásig sötét helyen pihentessük a növényt.
  • Monsztera: lelassítja az energiaáramlást a zárt térben, összegyűjti az energiát. Nagy nyugalmat árasztó növény, csodálatos harmóniával ajándékozza meg a környezetét, közös helyiségekben ideális, gondoskodik a megfelelő páratartalomról. Egész éveben párás helyen tartsuk, egyenletes nedvességet biztosítva. Hogy a levelek gázcserenyílásai nyitva maradjanak, időnként mossuk le őket. A léggyökeret nem szabad levágni!
  • Vitorlavirág: e növény energiamezői nyílszerűen törnek felfelé, majd szerteágaznak. Minden szélsőséges rezgést egyensúlyba hoz, békét ad, minden helyre és minden emberhez illik. Lebontja a káros anyagokat, különösen az alkoholt, az acetont, a formaldehidet távolítja el hatásosan a levegőből. A növényt meleg, világos vagy félárnyékos helyen tartsuk. Lágy vízzel, mérsékelten öntözzük, néha-néha permetezzük.  

Gazdagság, siker - Délkelet

  • Bambusz: a legnépszerűbb feng shui növények egyike. A bambuszban úgy áramlanak a rezgések, mint egy egyenletesen vibráló, kifele gyengülő hatású energiafelhő. Fantasztikus mértékben képes az energiákat közvetíteni. A hosszú élet, a hajlékonyság, az állhatatosság és a kitartás jelképe. Elhárítja az ártó energiákat, ezért nagyon kedvelt alapanyaga bútoroknak, tárgyaknak, szélcsengőknek.
  • Filodendron: ebből a növényből úgy tör föl az energia, mint egy forrás a földből. Megújulást, friss energiákat közvetít, az egyik legkedveltebb irodai növény. Pénzvirágnak is nevezik, mert látványos fejlődése utal gazdagságunk növekedésére. A kontyvirágfélékhez tartozik, és mint ilyen nyálkahártyát izgató anyagokat tartalmaz, ezért tartsuk távol a gyerekektől és az állatoktól. Legjobb, ha egész évben világos vagy félárnyékos, meleg helyen áll. Langyos, lágy vízzel öntözzük és permetezzük.
  • Majomfa, pozsga: körül egyenletesen köröz az energia. Ezt a növényt a feng shui a pozitív energiájú növények közé sorolja, pénznövénynek tartják, mert bőséget és virágzást hoz az élet anyagi területén. Szeretettel ápoljuk, és gondozzuk a majomfát, így pénzügyeinkben is bekövetkezhet a kedvező változás. Ezen kívül jókedvre hangol, élénkít, és segít megnyílni a zárkózott embereknek. Ennek a növénynek egész évben világos, napos helyre van szüksége. Nyáron ha lehetőségünk van rá, tegyük ki a szabadba, de figyeljünk rá, hogy ne érje eső. Ebben az évszakban mérsékelten öntözzük.
  • Citrom- és narancsfa: a növény felett a szárnyaló, lágy energia úgy terül el, mint egy felhő. A negatív energiákat pozitívvá alakítja. A frissesség és az újrakezdés energiája árad belőlük, nehéz anyagi helyzetben ajánlottak, stresszoldó képességük miatt. A citrusfélék illata könnyíti a belégzést, és segít a koncentrációs zavarok leküzdésében. A citrusfélék rosszul tűrik a huzatot. Csecsemők és kisgyerekek közelébe ne tegyük őket. A világos, napos helyeken érzik jól magukat, és a nyári időszakokban bőséges öntözést igényelnek, de soha ne használjunk kemény vizet. Virágzás idején ne érjünk a viráglevelekhez, és ne helyezzük át a növényt.
  • Mandulafa: energiája a döntéshozatalban segít bennünket. Emellett segít meglelni az élet értelmét és valódi értékét, hogy ne mindent és mindenkit csak az anyagi javakban mérjünk.
Folytatás következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...