2014. december 2., kedd

Adventi időszak ésszel, szívvel, lélekkel

November utolsó vasárnapjával beléptünk az Advent időszakában. Benne vagyunk az év legsötétebb szakaszában, mégis már készülhetünk a fény ünnepére!
Az advent szó jelentése "eljövetel", eredete a 4. századig nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Régebben egyes vidékeken kisböjtnek nevezték ezt az időszakot, és számos egyházi szokás kötődik ehhez az időszakhoz.

Az adventi koszorú négy gyertyájának jelentése: hit, remény, öröm, szeretet.



Őseink, akik még leginkább a természet rendjét követték, visszavonultak, többet pihentek, és inkább elcsendesedve önmagukra figyeltek. Mindegy, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, év végére elfáradunk, és bármilyen gyorsan is telt el az esztendő, pihenésre és megújulásra van szükségünk. Sok embernek a karácsonyig tartó időszak még több rohanást és stresszt hoz, és el sem tudják képzelni, hogy lehetne ez másképp is. Nos, most még inkább érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy hova is rohanunk, mi az ami fontos, mi a célunk, mi az amire igazán vágyunk? Ha tárgyakban gondolkozunk, akkor sok mindent szeretnénk, csak mert egyszerűen kell, mert ez a divat, mert másnak is van. A Te dolgod, ha azért hajtasz, hogy meglegyen a kilenvennyolcadik pár csilivili új cipőd, vagy a legextrább, legmodernebb új telefonod...de tényleg ezek a legfontosabb dolgok?

Akarj célokat elérni, és tegyél értük. Például, eleged van a tunya életmódból, hogy a sportról csak halvány iskolás emlékeid vannak? Akkor, hajrá irány egy edzőterem, vagy ha jobban esik, akkor szokj rá a rendszeres sétára, vagy próbálj ki új dolgokat, pl. kezdj el jógázni. Azt hiszem, a rendszeres mozgással tehetsz a legtöbbet a fizikai és mentális egészségedért, hidd el!

Mindig lehetsz jobb, és erre törekedni is kell. Nemcsak külsőségekre gondolok, hanem arra, ami a lelkedben van. Tedd fel a kérdést magadnak, miben kellene megváltoznom, hogy több legyen bennem és körülöttem a szeretet? Nincs mit tenni, időnként szembe kell nézni önmagaddal, mit tehetnél jobbá magadban. Lehetsz türelmesebb, empatikusabb, megbocsájtóbb, bátorítóbb, és még annyi pozitív érzést tudnál magadból adni. Figyeld meg, hogy cserébe még több lélekajándékot kapsz vissza, ami a szívedet fogja feltölteni energiával. Sokszor írtam már, mennyire fontos, hogy néha csendben legyünk, hogy megtaláljuk a belső hangunkat, hogy készüljünk valami újra hittel, örömmel, reménnyel és szeretettel.

Ezzel a bejegyzéssel szeretnélek újra köszönteni a blogomon, és továbbra is várom a feng shuival vagy lakberendezéssel kapcsolatos kérdéseiteket!

Kép forrása: pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...