2011. november 11., péntek

Feng shui és álmaink otthona

Ha már tisztában vagyunk a feng shui alapelveivel, és természetesen a saját igényeinkkel, akkor egy esetleges lakásvásárlásnál, költözésnél, építkezésnél pénzt, energiát és munkát takaríthatunk meg. Előre elkerülhetővé válnak a csapdák és a zsákutcák.
A harmonikus lakással kapcsolatos ismeretek tudatos alkalmazása megakadályozhatja, hogy többször kelljen költözködnünk, míg elérjük, hogy valóban a saját igényeinknek megfelelően élhessünk. A feng shui figyelmen kívül hagyja a társadalmi helyzetünket, a lakással kapcsolatban a súlypont a védettségen, a jó érzésen és az életminőségen van. Már olvashattál arról is, hogy a feng shui komoly segítséget adhat a megfelelő telek megtalálásában vagy a lakás (akár egy bérlemény) kiválasztásában, és elkerülhetőek a nem megfelelő alaprajzok, a rossz helyszínek és az ezekkel kapcsolatos elhibázott anyagi beruházások.

A siker törvényei érvényesek akkor is, amikor jobb lakáskörülményeket szeretnénk: azaz előbb a jelenlegi lakóhelyünket javítsuk fel, másképpen örökösen megismétlődik ugyanaz a gond.
Mindegy, hogy a lakás túl kicsi, hogy az alaprajz nem tökéletes - a legjobbat kell kihozni belőle, a lakás csijét megemelni, ha kell a feng shui eszközeinek segítségével. Ha így teszünk, akkor megteremthetjük a belső lelki készségünket egy olyan lakás iránt, amelyik valójában megfelel az egyéni igényeinknek, óhajainknak.

Hogy birtokolhassuk álmaink lakását először is első lépésként tudatosítani kell magunkban az összes, a lakással kapcsolatos konfliktust, amelyet az eddigi lakóhelyeinken tapasztaltunk.
Mivel a külső lakáskörülmények egyrészt belső lelkiállapotunk tükröződései, ebben az összefüggésben meg kell ismernünk, és tudatosítanunk kell a szimbólumok jelentését.

Érdemes a következőkön elgondolkodnunk:
  • a szűkös lakásviszonyaink lelki szorongásaink visszatükröződései, ezt az okozhatja, hogy nem tudunk megfelelni valamely követelménynek, normának, erkölcsi előírásnak;
  • a zaj, amelynek a külvilágban állandóan ki vagyunk téve, saját belső nyugtalanságunk torzult megnyilvánulása és a meg nem valósított függetlenséget és szabadságot fejezi ki;
  • a külső kényszerek csak visszatükrözik a belső kényszereinket, az egyéni valós terveink hiányát;
  • a lakás ideiglenessége a belső bizonytalanságunk, céltalanságunk és védtelenségünk kifejeződése.
A feladat, hogy fel kell derítenünk, hogy ezek a lakással kapcsolatos konfliktusok mit jelképeznek és kompenzálnak, hogyan tudjuk a háttérben meghúzódó bajokat elhárítani, és milyen változtatások szükségesek benső világunkban.

A jobbítás szakaszában mindent meg kell tennünk, hogy jelenlegi lakhelyünk olyan szép, harmonikus, ízléses és meghitt legyen, hogy - bár korábban ócsároltuk - szinte nehezünkre essen elhagyni. Ha ezt a szakaszt mit sem törődve átugorjuk, szembe nézünk azzal a veszéllyel, hogy a másik lakásban ugyanezekkel a problémákkal kerülünk szembe, hiszen az adott rezgéstartományban semmi sem változott.

A tájékozódás szakaszában el kell gondolkodnunk lakásigényeinkről, és arról, hogyan is szeretnénk lakni. Gyakran mély szakadék tátong a valóság és a vágyak között. Például sok ember szeretne családi házat, azonban abba nem gondol bele, hogy életstílusának ez nem éppen megfelelő, ha sem ideje, sem kedve nincs a kerti munkákhoz, csupán szabad és független szeretne lenni, az jobban teszi, ha már gondolatban elbúcsúzik a családi háztól.

Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket:
  • Mely igény élvez nálam elsőbbséget?
  • Melyik lakás illik hozzám igazán?
  • Hogyan szerezhetem meg a megfelelő adatokat róla, a szükséges iratokat?
Az elképzelések időszakában a gyűjtött értesülések és ötletek garmadából ki kell választanunk a nekünk megfelelőeket, az anyagi lehetőségeinkhez mérteket, és az egyéniségünkre szabottakat. Csináljunk vázlatos terveket, konkretizáljuk elképzeléseinket, és ha már tudjuk, hogyan szeretnénk lakni, az elképzeléseinknek megfelelő lakás képe valósághűen megjelenik lelki szemeink előtt.

Amikor a vágyott lakás kézzelfogható valósággá válik, elkezdődhet a nagy kaland, amikor a kialakításban és berendezésben hasznosíthatjuk azt, amit már megtanultunk a feng shuiból.
Ha azelőtt tudat nélkül laktunk, akkor most már éljünk és lakjunk tudatosan, olyan emberként, aki maga alakítja sorsát, és nem fordítva, amikor a lakásunk határozott meg és uralt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...