2011. december 15., csütörtök

A szín ábécéje: az arany

Mai főszereplő színünk maga az elegancia, a gazdagság: az ARANY. A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe.

Pozitív arany kulcsszavak: nagyvonalúság, érettség, tapasztalat, bölcsesség, életképesség, jövő, megbocsátás, győzelmes, elérhetőség.
Negatív arany kulcsszavak: gyanú, mogorvaság, paranoia, pesszimizmus, korlátozottság, sikertelenség, alulteljesítés, önhittség.

Az arany a tisztaság, a jótevő. Az arany a végső győzelmet képviseli. Az arany kivételesen jóindulatú. Az arany bizalmat és merészséget kér tőlünk. Az arany áthatol. Mindig, minden nehézség ellenére is sikeres. Az arany hozzáférést biztosít. Megszerzi a megszerezhetetlent. Az arany gazdag. Az arany mindig a pénzhez és az anyagi javakhoz kötődik. Az arany kincset jelez, az aranyérmékkel teli ládikót, a zálogház három aranylabdáját. Az arany azonban magasabb jelentéssel is bír: az arany a lelki tapasztalat.

A földből kibányászott arany a kikristályosodott napfény. Az arany a múltból származó tapasztalattal rendelkezik. Az arany hozzáfér a tudáshoz, és az önismerethez. Az arany tisztán önmaga. Az élősködők képtelenek rátapadni. Az arany a bölcsesség, amit át is ad. Az arany gyorsan magába szívja a tényeket, ő a bölcs tanácsadó. Az arany az adakozás zuhataga. Az arany a megbocsátás. A múltbeli rossz események, amelyeket őrzünk és nem felejtünk el, továbbra is befolyásuk alatt tartanak bennünket. A megbocsátás azt jelenti, hogy leválasztjuk magunkat. Az arany az ősz színe. A friss rügy nem válik le a fáról, először meg kell tapasztalnia az évszakokat. Ez a múlt elengedése a mélyebb megértésből. Az arany a régi emlékek színe. Az arany életerőt és bőséget sugároz mindenki felé. Az arany tudja, hogy végtelen készletek állnak rendelkezésre. Az arany a Húsvét és a feltámadás színe. Az arany szépsége minden nehézséget legyőz.

Amikor a szerelmesek szerelmük fényében ragyognak, erős bennük az arany aspektusa. Az arany végül örömöt és boldogságot hoz magával. Ez a beteljesedés színe. Az arany nem vár el hitet. Az arany a bölcsesség és megértés birodalmában elért siker jele. A győztesek az arany fényében sütkérezhetnek. A vezető jele mindig az arany csík. A vezető mély önismerettel rendelkezik, amely révén ő lesz az első. Egy gyermek alázatossága és egy igazi király bölcsessége az arany erejében egyesül. Az arany nem csak bölcsességgel bír, hanem azt is tudja, hogyan használja azt cselekvésre. Az arany tudja, mire van szükség az élethez. Az arany megtalálja a megoldást, amit a sárga keres.

Negatív aspektusában senkiben sem bízik. Ez az anyával szemben érzett bizalmatlanságot jelzi. A negatív arany fél a sikertől, a kudarctól, fél attól, hogy itt van. A negatív aranynak negatív elvárásai vannak - a bolond aranya. "Nem minden arany, ami fénylik." - tartja a régi közmondás. A sárga önteltsége eltörpül a negatív aranyé mellett. Az arany önteltsége abból fakad, hogy öröktől fogva értékesebbnek tartja magát. Csendes meggyőződéssel hisz a saját felsőbbrendűségében. Az arany az önteltség arisztokratája. A valódi arany tiszteletet kelt az emberekben. Az arany azt jelenti: "létezem". Bányásszuk ki magunkból az aranyat, amely gazdagít bennünket. Az arany az örökkévalóság.

Az arany szín a lakberendezésben is az eleganciát és a gazdagságot jelképezi, ennél fogva a glamour stílus egyik kedvenc színe. Az angol glamour szó jelentése "ragyogás" vagy "káprázat". A hagyományos értelemben vett glamour stílushoz feltétlenül hozzátartozik a fényűzés, a csillogás, a luxus. Ugyanakkor e stílus úgy mint a divat, állandóan változik és fejlődik, ezért időnként lehet visszafogottabb, szertelen, vagy akár kifejezetten modern és kifinomult. Kifejezetten nőies enteriőrökről beszélhetünk, hiszen a fényesség, a ragyogás, a pazar anyaghasználat összességében a régi hollywoodi öltözők hangulatát és a filmsztárok életstílusát idézik.

Képek:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...