2011. december 8., csütörtök

A szín ábécéje: a sárga

A mai bejegyzés a SÁRGA színről fog szólni, amit lehangoltság, rosszkedv ellen akár receptre is felírathatnánk; bár nem töménytelen mennyiségben ajánlott "fogyasztani".
A sárga a napsütés színe, meleg hatást, boldogságot kelt, jó hatással van a mentális aktivitásra, erőt ad.
Pozitív sárga kulcsszavak: eredetiség, szellemi mozgékonyság, gyorsaság, öröm, terjeszkedés, toleráns, figyelmes, magabiztos, igazság, becsületesség.
Negatív sárga kulcsszavak: elemző, szarkasztikus, alattomos, szétszórt, figyelmetlen, szellemileg merev, fecsegő, kritikus, türelmetlen, ítélkező, bizonytalan, oktalan.

A sárga az elme, irányítja az értelmet. A sárga a napfonat csakra színe. A sárga a tudósok színe. A sárga segítségével a nehézségeket átgondoljuk, és felfedezzük a kivezető utat. A sárga a spektrum legélénkebb színe. A sárga rugalmas és alkalmazkodó. A sárga eszes, vágyat érez a tanulásra. A sárga a gondolatok tisztasága. A sárga nagyon világosan látja az életet, és mégis optimista. A sárga információ. Új nézőpontokat kutat fel. A sárga modern, a legújabbat szerzi meg. A sárga nem habozik, gyorsan dönt és gyorsan cselekszik. A sárga kommunikáció fizikai szintje a média - az újságok, a rádió, a televízió, a szórakoztatás. A játékvezető és a törtető színe sárga.

Magasabb szinten a sárga a telepátia. A sárga a mentális intuíció. A sárga a cenzor. A sárga szellemi zsarnokká válhat. A negatív sárga gyáva is lehet. A sárga az üzlet végrehajtási szintje. Ez a képesség a dolgok végrehajtására. A sárga diplomatikus. Önuralommal, stílussal és kényes ízléssel rendelkezik. A sárga annyira szereti a rajongást, mint a vörös és a narancssárga, éppen csak kifinomultabb. A sárga lehet az első, aki észrevesz, és az utolsó, aki megért. A sárga nem ismer korlátokat, ahogyan a szeretet sem. A sárga a szabadság, az öröm, a nevetés és a jókedv. A sárga megpróbál a napos oldalon maradni. A sárga nem kövér, karban tartja az embert. A sárga a test önbecsülésének és önérzetének központjához kapcsolódik. A sárga napos, és hajlandóságot mutat - kivéve, ha zaklatott, ekkor savanyúvá és maróvá válhat. A lámpaláz sárga. "Elég jó vagyok? Szeretni fognak?" - ezek sárga kérdések. Nehéz a pihenés a sárga számára, és ez hajlamossá teszi az idegi feszültségre és az összeomlásra. Az intellektus végsőkig való kihasználása mentális összeroppanáshoz vezethet. A sárga nem akarja felismerni fizikai korlátait. A sárgának szüksége van arra, hogy érvényt szerezzen jogainak. A realitást kedveli. A sárga úgy tartja, hogy "amit gondolsz, azzá válsz". Tudja, hogy az élet mestere mindenkinek a saját elméje. A sárga mindig a jóllét érzését közvetíti. Az emberek jól érzik magukat azok körében, akik a sárga hatásában élnek...és pontosan ez az, amit a sárga sugárhoz tartozó emberek kívánnak.

A sárga szín a lakberendezésben is a napsütést, a vidámságot, az életörömöt, a derűt sugározza, ugyanakkor túlzott használata lehet gyermeteg, zavaró, közönséges is. Falaknál a sárga pasztellesebb árnyalata a mediterrán stílus egyik alapszíne. Egy jól kiválasztott árnyalattal erősen megnövelhetjük a térérzetet, fényszegény helyiségekben ideális. Arra viszont figyeljünk, hogy a túl élénk árnyalatai nagy mennyiségben erőszakossá és zavaróvá válhatnak. A világosabb, finomabb árnyalatok a modernebb, egyszerűbb lakberendezéssel harmonizálnak. A természetes virágárnyalatok mindig frissek és tetszetősek, a tavaszi virágok sárgája különösen alkalmas arra, hogy a megújulás, az újjászületés érzetét keltsék otthonunkban.

Képek:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...