2010. június 4., péntek

Az ideális feng shui telek

A feng shui szerinti vizsgálódást először mindig a KÜLSŐ KÖRNYEZETBEN kezdjük.
Először, utazzunk el képzeletben egy eszményi feng shui telekre. Egy darabka föld - akár egy ház vagy lakás - élő szervezet, hiszen minden él. A termékeny, jó talajú, szimmetrikus és harmonikus alakú földdarabon tudunk jó alapokat teremteni nemcsak a házunknak, de családunk jelenének és jövőjének is. Ezért részesíti előnybe a feng shui a zárt, egységes telekformákat, amilyen a négyszög és a téglalap.

Keressük meg a telek körül a Négy Állat Tájformációt:

Ha beállunk a leendő házunk bejárata elé és kifele nézünk, akkor szabad kilátás nyílik a tájra, persze még jobb ha egy lassú folyású patakra, de egy szökőkút is megteszi. Itt lakik az energikus Főnix (jang). Ha tisztán látunk kifelé, a jövő lehetőségeit, a kilátásokat is ilyen tisztán fogjuk meglátni. Ellenpontként, az épület mögött hátvédként áll a nyugalmat, stabilitást jelképező Teknős (jin). Magas, lankás dombok, fák, épületek képviselhetik ezt az oldalt. A formációban a bal oldalon a Sárkány domináns jang állat, itt termelődik és áramlik az erőteljes földi csi. Magas dombok, fák, épületek a legideálisabbak ezen az oldalon. A Sárkány párja a Tigris (jin), itt az alacsonyabb dombok, fák elengedik az elhasznált energiát, illetve a háztól távolodó forgalmat bonyolító utak is magukkal viszik azt.

A földsugárzásokat is tanácsos felméretni, így a ház tervezésekor kikerülhetjük a nagyobb erejű geopátiás feszültségvonalakat, amelyek árthatnak a hálószobában pihenő embereknek. A telek lehetőleg magasabb helyen álljon, de ne pont egy hegy vagy dombtetőn, ahol állandó szélnek van kitéve. Az ártéri helyeket is jobb elkerülni.

Ezenkívül a feng shui még vagy körülbelül tizenöt rendkívül kedvezőtlen házhelyet említ, ahol felgyülemlik a negatív, nyomasztó csi. Ilyen például a temetők, templomok, csatahelyek, börtönök, katonai létesítmények közelében lévő telkek. De a lecsapolt mocsarak, betemetett szemétlerakó helyek sem alkalmasak a letelepedésre.

Most csak néhány olyan irányelvet említettem, amit telekvásárláskor érdemes szem előtt tartanunk,  de itt is érvényes, hogy érezni és felismerni neked kell!


Alkalomadtán  nézz körül saját házad táján. Vagy inkább hallgasd a zajokat...még elfogadható vagy elég idegesítő a környék forgalma?...vagy csak a madarak csicsergését lehet hallani? Ha beleszagolsz a levegőbe, friss és kellemes?...vagy büdös és fojtogat?...

Ha körbenézel, ellenőrizheted a negatív hatásokat, amelyek a házad felé irányulnak. Például ablakoddal szemben áll-e nagyfeszültségű vezeték, vagy egy szomszédos parabola antennával kell szemezned nap mint nap, vagy  épp egy külső háztető éles sarka célozta meg a házatok.
Ha felismered ezeket a külső tényezőket, akkor legalább tudatosítani tudod, hogy mik lehetnek akár rossz közérzeted okozói, és adott esetben védekezni is tudsz ellenük.

A Négy Állat Tájformációt pedig  már te is be tudod azonosítani, ha megnézed mi veszi körül a házatokat. A bejárat előtt egy kis kert, vagy park biztosítja a jang energiát, ami a jövőbeni lehetőségeket támogatja. A ház mögött álló épületek vagy fák jól képviselik a védelmet a negatív energiáktól. A bejárattal szemben állva, a jobb oldalon ha vannak magasabb épületek, vagy akár egy fa is, azok elősegítik a szellemi energiák áramlását, a bal oldalon álló alacsonyabb épület vagy növényzet szabadon engedi eltávozni a negatív energiát.

Én mióta megismerkedtem ezzel a "módszerrel", imádok elbámészkodni bármerre járok.
Úgyhogy azt javaslom neked is, hogy kalandra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...